Politica de retur

S.C. IND  CEMA  INTERNATIONAL  S.R.L.: 

CUI: RO28117370

Nr. Reg. Com.: J10/185/2011

Trezorerie Râmnicu Sărat 

IBAN RON: RO68 TREZ 1675 069X XX00 3760

CEC: IBAN RON: RO86 CECE B000 30RO N044 4253

ALPHA BANK: IBAN RON: RO93 BUCU 1441 3042 3961 1RON
IBAN EURO: RO24BUCU1441215956720EUR

BCR: IBAN RON: RO66 RNCB 0097 1206 8213 0007

BT: IBAN RON: RO96BTRLRONCRT0333989202
IBAN EURO: RO46BTRLEURCRT0333989202

 

Sediu social: Str. Alexandru Ioan Cuza nr. 36, Râmnicu-Sărat,  județul Buzău

Adresă punct de lucru și corespondență:

Str.  Alexandru Ioan Cuza, nr. 36

125300/Rm. Sărat, județul Buzău

Tel.: 0784-433.850

Fax: 0238-56 00 00

e-mail: florin.grosu@vindem-ieftin.ro

web: www.vindem-ieftin.ro / magazin.vindem-ieftin.ro

Comanda si returul

1.Clientul/Cumparatorul poate efectua o Comanda printr-un apel telefonic catre magazin.VINDEM-IEFTIN.RO la numarul de telefon publicat pe site, de luni pana vineri, intre orele 08:30 – 17:30 sau completand Formularul de contact direct pe site. Un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta.

2.Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

3.Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

4.Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri, decat cele de livrare, livrarea si manipularea produselor returnate va fi efectuata exclusiv de catre Cumparator.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile de la:

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

5.  Produsele vândute prin intermediul site-ului magazin.VINDEM-IEFTIN.RO, care sunt realizate pe comandă, la cererea clientului (modele speciale, dimensiuni atipice sau furnizate de client ,culori pe comanda) se supun Ord. 130/2000. Cap. 2, Art. 10: “Consumatorul nu poate denunța unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepția cazurilor în care părțile au convenit altfel: contracte de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate.”

precum și OUG nr. 34/2014, Art. 16, cu modificările Legii nr. 157 din 22 iunie 2015, actualizate în 2019:

– ART. 16 Exceptări de la dreptul de retragere, produsele configurate, personalizate la solicitarea utilizatorului/ clientului nu se supun returului.                                                                                        „Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele: c) furnizarea de produse confecționate dupa specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar.”

În acest caz, clientul pierde avansul dat, iar dacă transportul s-a realizat deja, va trebui să achite și costurile de transport tur-retur indiferent de politica de promoții a transportului de la data efectuarii comenzii, deoarece promoțiile de transport sunt valabile doar dacă se finalizează actul de vanzare-cumparare.

Toate taxele de pod, bac sau intrări în oraș revin în sarcina clientului și nu sunt incluse în promoțiile de transport.

6. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract, iar Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

a)    pentru Comenzile achitate cu Card online – prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

b)    pentru Comenzile achitate cu OP/Ramburs/Transfer/Card bancar – prin virament bancar;

c)    vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

d)     in cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

Etapele ce trebuie urmate pentru Returul produselor achizitionate prin site-ul nostru:

  1. Completeaza AZIVUL DE INSOTIRE A MARFII cu defectul sesizat si cere o copie curierului/transportatorului pentru a fi trimis impreuna cu formularul de retur pe adresa de e-mail: office@vindem-ieftin.ro;
  2. Completeaza FORMULARUL DE RETUR si trimite-l pe e-mail office@vindem-ieftin.ro in vederea returnarii produsului achizitionat.
  3. Dupa trimiterea formularului si confirmarea primirii formularului de catre un operator al VINDEM-IEFTIN.RO, se va emite un numar de retur. Acest numar se va mentiona pe documentul de transport a curierului care va ridica coletul.
  4. Ridicare coletului de catre curierul Fan Curier se va face in maxim 2 zile lucratoare in baza unui aviz telefonic prin care veti comunica ora de preluare a coletului.
  5. ATENTIE LA EXPEDIERE:

-sa aveti numarul de retur comunicat de unul dintre operatorii magazin.VINDEM-IEFTIN.RO  pentru a-l trece pe documentul de transport;

-sa atasati in mod obligatoriu copia dupa factura si originalul certificatului de garantie al produsului;

-sa aplicati o eticheta care sa contine urmatoarele informatii:

Formularul pentru Retur:

Expeditor:   ……………(numele si prenumele dumneavoastra/numele societatii)

Adresa: Str. ………….., Nr….., Oras………, Judet…………..

Destinatar: S.C. IND CEMA INTERNATIONAL S.R.L.

Adresa: Str. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 36, localitatea Ramnicu Sarat, judetul Buzau

Numar Retur: ………..

Cumparatorul poate opta pentru una dintre optiunile de mai jos:

1)        Produsele RETURNATE se pot inlocui in termen de 10 zile, in functie de disponibilitate;

2)        Banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs;

3)        Retur bani in termen de maxim 30 zile de la primirea produsului de catre Videm-ieftin.ro, in contul indicat la completarea formularului.

Pentru comenzile achitate in avans, returul banilor se face in termen de maxim 30 zile, in contul din formularul de retur trimis de client.

Exceptii:

  1. Categoriile de produse care nu se pot returna, decat daca sunt sigilate in ambalajul original:
  2. Sisteme sanitare (Chiuvete si baterii chiuvete).

Nu se pot returna produse in urmatoarele situatii, doar daca sunt incomplete sau defecte :

  1. Produsul care a fost adus pe “comandă specială” *(COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar/client si care nu se afla in lista uzuala a Furnizorului, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar/client daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala).
  2. Produsul care nu mai are complet ambalajul original in care a fost livrat;

3. Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;